Parterapi ved Hanne-Berit Hahnemann

Contact
 
Mit navn er Hanne-Berit Hahnemann, og jeg tilbyder parterapi på Dansk og Engelsk. Jeg er Dansk-Amerikaner, og er uddannet psykoterapeut i USA. Til parterapi bruger jeg blandt andet en metode der hedder “The Gottman System”, som er et af de meget få parterapi metoder som er grundigt forsket. Afhængigt af hvad i søger terapi for, så kan jeg hjælpe jer med at: 
  • Identificere negative adfærds og kommunikationsmønstre som kommer i vejen for jeres parforhold og venskab
  • Holde op med at bebrejde hinanden så i kan arbejde igennem problemerne uden magtkampene
  • Afvæbne modstridende kommunikation
  • Øge intimitet, respekt og kærlighed
  • Genkende skadelige cykliske mønstre
  • Håndtere de daglige stressfaktorer der kommer i vejen for romantik og intimitet
  • Reparere jeres forhold efter tillidsbrud
I vil som regel også få målrettede “lektier” med hjem som underbygger det vi laver i terapien. 
 
Kommunikation
 
Den største grund til at par søger parterapi, er kommunikations vanskeligheder. For at et forhold skal fungere godt, skal vi jo være i stand til at tale med hinanden på en sund og effektiv måde. Selv om alle par skændes, er det faktisk ikke så meget konflikterne der indikerer et dårligt forhold, men i stedet hvordan argumenterne er kommunikeret. De 4 store kommunikations “fælder” er:
1. Forsvarsreaktioner
2. Kritik af personen
3. Foragt
4. “Stonewalling”
 
De fleste par har nogle af disse, men sunde forhold benytter sig ikke af dem nær så tit; de gør også mere for at reparere dem. Når vi kritiserer, foragter, forsvarer, og holder op med at kommunikere, skaber vi ikke et sundt sted hvor vi kan diskutere problemer, og derfor kan vi så ikke blive hørt eller lyttet til. I vores sessioner, vil jeg hjælpe jer med at se hvordan de usunde mønstre har slidt på jeres forhold, og hjælpe jer med at implementere mere effektive og sunde måder at tale med hinanden.
 
Konflikter
 
Mange par antager at konflikter er dårlige og burde undgås, hvilket faktisk ikke er sandt; det er en helt naturlig, og uundgåelig del af et forhold at have uenigheder. Tværtimod kan man komme tættere på hinanden efter konflikter, så længe man kommunikerer på en respektfuld og sund maner. Vi ved dog, at det ikke altid er muligt, eller vigtigt, at løse alle problemer. Måden vi kommunikerer på er langt vigtigere for forholdet.  I vil derfor lære at skelne mellem løselige problemer, og uløselige problemer. Uløselige problemer kommer ofte fra forskelle i personligheder, værdier eller livsstils-behov. Uløselige problemer kan resultere I diskussioner uden ende, og som kan lave reel skade i forholdet. De par som ikke kan styre den type problemer, ender tit med at gå fra hinanden, kun for at ende i et andet forhold som har sine egne uløselige problemer, da alle par har dem. Når I kan identificere dem og diskutere dem på en bedre måde, får i færre unødvendige konflikter.
Løselige problemer, på den anden side, er tit ting som børneopdragelse, huspligter, osv. Og her kan man oftest blive enige om en løsning som kan blive implementeret. Nøglen til at styre dem og undgå skænderier, er at få styr på de 4 kommunikations fælder.