Parterapi ved Hanne-Berit Hahnemann

Mit navn er Hanne-Berit Hahnemann, og jeg tilbyder parterapi på Dansk og Engelsk. Jeg er Dansk-Amerikaner, og er uddannet psykoterapeut i USA. Til parterapi bruger jeg blandt andet en metode der hedder “The Gottman System”, som er et af de meget få parterapi metoder som er grundigt forsket. Afhængigt af hvad i søger terapi for, så kan jeg hjælpe jer med:

Behandlingsområder I Parterapi

  • Identificere negative adfærds og kommunikationsmønstre som kommer i vejen for jeres parforhold og venskab
  • Holde op med at bebrejde hinanden så i kan arbejde igennem problemerne uden magtkampene
  • Afvæbne modstridende kommunikation
  • Øge intimitet, respekt og kærlighed
  • Genkende skadelige cykliske mønstre
  • Håndtere de daglige stressfaktorer der kommer i vejen for romantik og intimitet
  • Reparere jeres forhold efter tillidsbrud
 
I vil som regel også få målrettede “lektier” med hjem som underbygger det vi laver i terapien. 

Kommunikation

En af de største grunde til at par søger terapi, er kommunikations vanskeligheder. For at et forhold skal fungere godt, skal vi være i stand til at forstå hinanden, både ordene men også intentionerne. Det er faktisk ikke så meget konflikterne der indikerer et dårligt forhold, men i stedet hvordan argumenterne er kommunikeret. De 4 store kommunikations “fælder” er:

Forsvarsreaktioner

Kritik af personen

Foragt

Stonewalling​

Alle par har nogle af disse, men sunde forhold benytter sig ikke af dem nær så tit, og de gør også mere for at reparere dem. Når vi kritiserer, foragter, forsvarer, og holder op med at kommunikere, skaber vi ikke et sundt sted hvor vi kan diskutere problemer, og derfor kan vi så ikke blive hørt eller lyttet til. I vores sessioner, vil jeg hjælpe jer med at se hvordan de usunde mønstre har slidt på jeres forhold, og hjælpe jer med at implementere mere effektive og sunde måder at tale med hinanden.

Konflikter

Mange par antager at konflikter er dårlige og burde undgås, men det er faktisk en helt naturlig og uundgåelig del af et forhold at have uenigheder. Tværtimod kan man komme tættere på hinanden efter konflikter, så længe man forstår at kommunikere, lytte, og reparere bagefter.
 
Vi ved også fra forskningen, at det ikke altid er muligt, eller vigtigt, at løse alle problemer. Måden vi kommunikerer på er langt vigtigere for forholdet. I vil derfor lære at skelne mellem løselige problemer, og uløselige problemer.

Uløselige Problemer

Uløselige problemer kommer ofte fra forskelle i personligheder, værdier eller livsstils-behov. Uløselige problemer kan resultere I diskussioner uden ende, og som kan lave reel skade i et forhold. Når I kan identificere dem og diskutere dem på en bedre måde, får i færre unødvendige konflikter.

Løselige Problemer

Løselige problemer, på den anden side, er tit ting som børneopdragelse, huspligter, og den slags. Og her kan man oftest blive enige om en løsning som kan blive implementeret. En af nøglerne er at få styr på de 4 kommunikations fælder.

Har I spørgsmål?

Hvis I har spørgsmål, så tag endelig kontakt. Så finder vi ud af om jeg kan hjælpe jer. 

Contact us

Udfyld venligst formularen nedenfor, så vender vi tilbage til dig inden for 24 timer.