Ph.D. i klinisk psykologi

Peter MacFarlane

Jeg tilbyder psykologiske ydelser til danske såvel som udlændinge i København og Århus. Jeg er dedikeret til mit arbejde og yder derfor en høj kvalitet. Jeg er stolt og beæret over vores team i København. Psychology Group udgøres af en samling dygtige og erfarne terapeuter og psykologer. 

Peter MacFarlane

Uddannelse

Jeg har en bachelorgrad i psykologi fra universitetet i Michigan. I Michigan, USA, tilbragte jeg de første 10 år af min karriere indenfor forskning. Derudover fik jeg min kandidatgrad og ph.d. i klinisk psykologi fra universitet i Ohio. 

Afsluttende tog jeg min praktik på Ohio State University og er nu medlem af American Psychological Association (APA) samt Dansk Psykoterapeutforening (DPF).

Erfaring

Mine erfaringer og uddannelse i USA og godt 25 år i landet gør, at jeg taler flydende engelsk, og dermed er engelsk stort set blevet mit modersmål. Da jeg både er født i USA og Danmark og har boet i udlandet det meste af mit liv, har jeg fået et personligt perspektiv på det at være expat (hvor man primært bor i et andet land end sit fødeland).

Jeg har mange års erfaring med psykoterapeutisk behandling og vurdering af mange og forskellige psykologiske problemstillinger. 

Hvad sker i terapi?

Min tilgang til psykoterapi differentierer alt efter problemstillingen og klientens behov. Overordnet set er min rolle ofte at udfordre, uddanne, oplyse, organisere og altid støtte min klient. Jeg hjælper desuden min klient med selv at indse problematikker. 

Din terapi skal fremme udviklingen af idéer, udforskning af selvviden og følelsesmæssig uddybning. Netop denne rejse sker bedst i et støttende miljø med åbne rammer. 

Varighed og planlægning

Terapien kan variere i tid og længde, men den varer ofte et par sessioner og til tider længerevarende og dybdegående processer – alt efter behov.

Mange problemer kan ofte løses gennem 10-20 sessioner, men det kan hænde, at en klient med mere komplicerede problemer har behov for længere forløb. Det kan også gælde, hvis vedkommende ser værdi i selvudviklingen og selvindsigten. 

Hvor ofte mødes vi?

Alt efter klientens behov, ønsker og bekymringer mødes vi alt imellem én gang om ugen til én gang om måneden. Ved fremskridt plejer vi efterfølgende at mødes færre gange og med længere mellemrum. 

Når klienten føler sig klar og oplagt, opfordrer jeg altid til, at vedkommende spiller en aktiv rolle i samarbejdsprocessen og er med til at fastsætte, hvordan forløbet skal skride frem. 

Videnskabeligt grundlag for behandling

Jeg mener, at hvis psykologisk behandling skal være effektivt, skal psykologen være funderet i teori og forskning. Der findes meget forskning og videnskab, hvad angår psykologisk behandling og forskningen er voksende, og der udvikles konstant nye metoder, teorier, tilgange og behandlingsformer. 

Videnskaben er med til at give os en forståelse af, hvad der virker, og hvad der ikke gør. Vi som kompetente psykologer må holde os opdateret på ny viden og forskning for at yde kvalificeret og effektiv behandling. 

Mit kliniske arbejde er funderet i flere teoretiske tilgange, hovedsagelig inden for de humanistiske og kognitive retninger. Jeg er klientcentreret (CCT) og følelsesfokuseret (EFT), og jeg anvender specifikke behandlingsmetoder inden for kognitiv adfærdsterapi (CBT). 

Netop ovenstående behandlingsmetoder er velundersøgt og forsket meget i, og videnskaben viser, at disse er effektive i psykologisk behandling. Det gælder både behandling af adfærds- og følelsesmæssige vanskeligheder.

Jeg glæder mig til at møde dig. Du kan finde min liste over publikationer og finde mere information om min forskning og uddannelsesbaggrund. 

Læs også om psykolog Vesterbro og Østerbro her.

KONTAKT OS

Udfyld venligst formularen nedenfor, og vi vender tilbage indenfor 24 timer.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Vores terapeuter

Vi er en gruppe af erfarne psykologer og terapeuter hos Psychology Group, som tilbyder psykologiske ydelser til personer på både dansk og flydende engelsk. Vi kan også hjælpe, hvis du søger terapi hos en psykolog på spansk, tysk eller norsk. 

Lene Bisgaard,
M.S.
Parterapi, stress, acceptance og commitment terapi, mindfulness og coaching.
Hanne-Berit Hahnemann,
M.A.
Parterapi, angst, misbrug, personlighedsforstyrrelser, depression og stress.
Peter MacFarlane,
Ph.D.
Klinikleder, diagnosticering, klient-centreret terapi og emotionsfokuseret terapi.