Behandling af stress hos Psychology Group

Vores terapeuter hos Psychology Group foretager behandlinger for både spiseforstyrrelser, depression, personlighedsforstyrrelser og mange andre psykiske lidelser, såsom stress, som vi arbejder en del med.

Individuel Terapi

Symptomer på stress

Stress kan i længere perioder være skadelige, og hvis du oplever dette, anbefaler vi, at du søger professionel hjælp til håndteringen. Kortvarig stress er ikke skadeligt. 

De mest normale og velkendte symptomer på stress er angst, overvældethed, utålmodighed, manglende fokus eller motivation, irritabilitet og dårligt humør. Af fysiske symptomer ser vi ofte maveproblemer, hovedpine, svedeture, muskelsmerter og søvnbesvær. 

Det sker tit at folk med stress ikke spiser tilstrækkeligt og benytter sig af stoffer, som er usunde for kroppen, såsom misbrug af diverse rusmidler. Derudover trækker vedkommende sig ofte socialt fra andre, herunder familiemedlemmer, og har tendens til vredesudbrud og generelt højt vredeniveau.

Langvarig stress kan øge risikoen for hjerte-karsygdomme, depression og forværre overfølsomhedssygdomme og type 2-diabetes. Derfor bør langvarig stress tages alvorligt, da det kan gøre dig alvorligt syg.

Hvordan opstår stress?

Stress kan vise sig i mange sammenhænge. Det kan både opstå på arbejdspladsen, i hjemmet, ved store omvæltninger eller ved andre større livsændringer. Stress skal ikke forstås som en lidelse eller en sygdom, men som en belastningstilstand. 

Stress sker og udvikler sig ofte, hvis dine forventninger (ydre og indre) overstiger dine ressourcer og muligheder. Der opstilles krav, som ikke, eller med meget høj belastning, kan indfries.

Diagnosen

For at skræddersy din behandling er det essentielt at undersøge de specifikke vanskeligheder, og dermed få stillet den helt præcise diagnose uanset, om det er stress eller ej. 

Hvis du har maveproblemer eller andre fysiske smerter, bør du først gå til lægen og lade dig undersøge, om eventuelle andre årsager kan være skyld i disse symptomer. Din læge kan derved udelukke andre medicinske problemer, hvis det er tilfældet. 

Langvarig stress kan give helbredsproblemer, og man bør altid tage stress seriøst og søge professionel hjælp, hvis ikke det er håndterbart alene. Vi anbefaler et forløb eller terapi varieret, alt efter din situation og dit behov. Grib gerne ind i god tid, så din stress bearbejdes og håndteres i tide.

Behandling af stress

Vores behandling tager udgangspunkt i et samarbejde med dig, så vi fællesskab kan identificere dine symptomer og kilderne til din stress. Vores behandling, terapi og forløb vil herefter have fokus på at vi, sammen, arbejder mod at ændre disse kilder, eller finde nye måder at se og tilgå dem på. 

Vi arbejder på at finde nye adfærdsmønstre og ser på at ændre specifikke ændringer, herunder blandt andet, at du kun deltager i arrangementer, som er meningsfulde, gode for dig, sunde og mindsker dårlige vaner. 

Kontakt os

Hvis du står med spørgsmål angående stress, eller hvordan du kan indgå i et terapiforløb hos Psychology Group, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon: +45 31 20 23 21 eller på mail: contact@psychologygroup.dk eller ved at udfylde kontaktformularen på siden.

Hør om vores behandling

Udfyld venligst formularen nedenfor, og vi vender tilbage indenfor 24 timer.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Vores Stress Terapi Specialister

Vi er en gruppe af erfarne psykologer og terapeuter hos Psychology Group, som tilbyder psykologiske ydelser til personer på både dansk og flydende engelsk. Vi kan også hjælpe, hvis du søger terapi hos en psykolog på spansk, tysk eller norsk. 

Lene Bisgaard,
M.S.
Parterapi, stress, acceptance og commitment terapi, mindfulness og coaching.
Hanne-Berit Hahnemann,
M.A.
Parterapi, angst, misbrug, personlighedsforstyrrelser, depression og stress.
Peter MacFarlane,
Ph.D.
Klinikleder, diagnosticering, klient-centreret terapi og emotionsfokuseret terapi.